Lumin App Not Displaying Settings - Page 2
Welcome to the AudioShark Forums.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 15 of 15
  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    USA
    Posts
    7
    Post Thanks / Like

    Re: Lumin App Not Displaying Settings

    Peter,

    Thanks for the email from Roon Labs. The advice to tap "Select a LUMIN" in the Lumin app and select Lumin T1 is not available in my app as I described in my previous post. I am also not able to change any of the Lumin app settings (Roon Ready, Lumin Streaming, AirPlay, Spotify Connect, Digital Out, etc.) since I do not have access to any display settings in the Lumin app.

    Here is what I currently see in Roon in the Audio Setup.



    I did update the disable SmartConnect the NetGear modem/router, but I was not able enable the IGMP. Thanks for all of your help so far. I'm determined to get this working because I know the reward is worth it!!!
    Attached Images Attached Images

  2. #12
    Senior Member
    Join Date
    May 2013
    Location
    Tallahassee, Florida
    Posts
    2,588
    Post Thanks / Like

    Re: Lumin App Not Displaying Settings

    Don

    If the issue is that your control device (phone or iPad) is not communicating with the Lumin then shut the control device and the T1 off completely. Wait a few minutes and then turn the T1 back on and let it completely boot up and then turn on the iPad or phone and open the Lumin device and see if they can talk to each other. If that doesn't work you may have to shut down back to the router and then follow the same procedure one device at a time to the control device. The complete shutdown may be necessary if the T1 was inserted while everything else was already on.
    Main - JVC QL-Y7/Denon Dl-301 Mk II, Gold Note PH-10, Nuprime CDT-8, Auralic Aries G1, Aqua La Voce S3, Audia Flight FL Three S , Verity Otello, (2) Rythmik F12SE, Dueland IC's, Triode Wire Labs SC & PC's, Equi=Core 1800, PI Audio Uberbuss, Timbernation rack

    Family Room - Oppo UDP-203, Teac NT-505, Nuprime DAC-10, Nuprime ST-10, Nola KO's, (2) Rythmik F-12G, Audio Sensibility SC & IC's, Neotech PC's, SurgeX SA-1810

  3. #13
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Hong Kong
    Posts
    1,576
    Post Thanks / Like

    Re: Lumin App Not Displaying Settings

    Please shutdown the Lumin, iPad, Roon Core computer and all network devices. Power cycle the WiFi router and network switches / access points. Wait for 5 minutes. Then power up everything.

    After powering up the iPad, please make sure it is connected to the WiFi network, not cellular. Then start Lumin app, check if it allows you to select Lumin T1.

    If this still does not work, please go into Netgear router settings, disable Smart Connect, disable Wireless Isolation, and enable IGMP (not disabled).
    Peter Lie
    LUMIN Firmware Lead

  4. #14
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2019
    Location
    USA
    Posts
    7
    Post Thanks / Like

    Re: Lumin App Not Displaying Settings

    Problem Solved!!! Our talked with my IT expert at work, and he suggested that I disable my Google Wi-Fi hub from my modem/router and run my Wi-Fi from my modem/router and ethernet cable. The Lumin App works and it Lumin T1 works great now. Thanks to everyone that helped. Steve.

  5. #15
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Hong Kong
    Posts
    1,576
    Post Thanks / Like

    Re: Lumin App Not Displaying Settings

    I'm glad you solved the problem. I'd like some clarifications though, for the benefit of other users who may have a setup similar as yours.

    If I'm not mistaken, Google WiFi wasn't mentioned here or in your Roon forum thread.

    1. Is your Roon working ok now?

    2. Is that the newer Google WiFi ($299 for 3pack) or the older OnHub (US$199.99)? If you're using the older OnHub, was it Blue, Black or Slate Gray?

    Google WiFi:


    Google OnHub:


    3. Was the Netgear router WiFi disabled or enabled before that? If it was enabled, you should see both Netgear WiFi and Google WiFi on your iPad.

    4. What exactly was you original network topology? How did you get the internet into two routers (one Netgear, one Google)? Is it something like this?
    Internet or modem - [WAN port] Netgear router [LAN port] - Google WiFi

    If you were using this toplogy, it won't work because you have two routers and one router is behind another. In a normal setup, the Netgear router and Google WiFi are mutually exclusive, you can use either one but not both together unless one is turned into an Access Point mode (without routing function and no longer acting as a router).
    Peter Lie
    LUMIN Firmware Lead

  6. Likes thingswelike liked this post
 

 
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2