Aurender N100H and Accuphase DC 37: time delay problem
Welcome to the AudioShark Forums.
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    3
    Post Thanks / Like

    Aurender N100H and Accuphase DC 37: time delay problem

    Hello everybody, this is my first post.
    I have a question: I've been connecting an Aurender N100H to my DAC Accuphase DC37. In Conductor > Settings > Music Player I have set 5 seconds time delay. I guess that should guarantee 5 seconds from the relay switch-on and the beginning of the song. But in practice it's not like that:

    every time the DAC switches to a different sampling rate, the relay switch-on proves to be 5 seconds delayed, but there's no delay from that to the beginning of the song.

    Why does that happen ?

  2. #2
    Super Moderator
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    NY
    Posts
    13,313
    Post Thanks / Like

    Re: Aurender N100H and Accuphase DC 37: time delay problem

    Welcome to the forum dado, thank you for joining.
    Joe

    JOB 250 Monoblocks, Job INTegrated, Triode Corporation TRX-M845 Monoblocks, Ayre MX-R Twenty monos, Ayre KX-R Twenty, Accuphase A-36, Cary 300B SE, JBL 4367, Falcon LS3/5a, Sonus Faber Stradivari, Revel Ultima Studio 2, JBL 4312D, Klipsch Palladium P17-b, Klipsch RP-160M, Klipsch RB-75, KEF LS50, ModWright Ultimate Sony XA-5400ES, ASL Wave monos, Kimber RCA and XLR cable, VPI Classic 3, VPI SDS, Lyra Kleos, Burmester 948, Metric Halo LIO-8, Lumin U1. PS Audio DirectStream DAC with Bridge II, McIntosh MC303, Linear Tube Audio MZ2 - MicroZOTL2.0 Preamplifier.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    2,116
    Post Thanks / Like

    Re: Aurender N100H and Accuphase DC 37: time delay problem

    dado73.......Why do you need five seconds of delay between resolution changes? Perhaps a change to 2 seconds delay will solve the issue.
    Dan

    STUDIO - McIntosh C1000C/P, MC2301 (2), MR88, Aurender N10, Esoteric K-01X, PurePower 2000, Furutech Flux 50, Michell Gyro SE, Never Connected PSU, SME 309, Ortofon Cadenza Black, Sonus faber Amati Anniversario

    LIVING ROOM - McIntosh C2300, MC452, MR85, Olive 04HD, Micro Seiki DD40, Ortofon Cadenza Blue, PS Audio Power Plant Premier, Furutech Flux 50, Sonos Connect, PMC EB1i, JL Audio f113

    VINTAGE - McIntosh MA230, Tandberg 3011A tuner, Olive 04HD, JBL 4312A

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    3
    Post Thanks / Like

    Re: Aurender N100H and Accuphase DC 37: time delay problem

    Actually I've been trying 1,2,3,5,10 seconds. And each time I got a delay between relay switch-off and relay switch-on, with the song beginning at the same moment of switch-on.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    3
    Post Thanks / Like

    Re: Aurender N100H and Accuphase DC 37: time delay problem

    Quote Originally Posted by dado73 View Post
    Actually I've been trying 1,2,3,5,10 seconds. And each time I got a delay between relay switch-off and relay switch-on, with the song beginning at the same moment of switch-on.
    No one can help me about this issue ? .....

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Central FL
    Posts
    145
    Post Thanks / Like

    Re: Aurender N100H and Accuphase DC 37: time delay problem

    Welcome - have you tried emailing aurender? - support@aurender.com
    Main System - Lumin U1, Modwright LS36.5 DM Preamp, Modwright KWA150SE Amp, EMM Labs DAC 2X (ver. 2), Torus RM-20, Thiel CS 3.7s, 2 Rel Storm III subs
    Back-up 1 - HAL MS-2 Music Server, Odyssey Candela Preamp, Bryston 3BST Amp, Meitner MA-1 DAC, 2 Richard Gray cond, Ohm Microwalsh Talls, Rel Strata III sub
    Back-up 2 - HAL MS-3 Music Server, Sherbourn Pre-1, Emotiva XPA 200 Amp, Teac UD-501 DAC, Vansevers cond, B&W P6s, Rel Q150 sub