Aurender N100H and Accuphase DC 37: time delay problem - Page 2
Welcome to the AudioShark Forums.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 20 of 20
  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    11
    Post Thanks / Like

    Re: Aurender N100H and Accuphase DC 37: time delay problem

    Yes jdandy,
    I'm just using 2 seconds time delay with my current setup based on Mac-Mini, and that works fine...
    Now I'm about to buy a used N100H from a private seller. No possibility to make a try because of the distance.... I really hope I do not have to regret it....

  2. #12
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    North Central Florida
    Posts
    2,254
    Post Thanks / Like

    Re: Aurender N100H and Accuphase DC 37: time delay problem

    dado73.......Again I ask, why do you need a delay? What happens when you have no delay set?
    Dan

    STUDIO - McIntosh C1000C/P, MC2301 (2), MR88, Aurender N10, Esoteric K-01X, PurePower 2000, Furutech Flux 50, Michell Gyro SE, Never Connected PSU, SME 309, Ortofon Cadenza Black, Sonus faber Amati Anniversario

    LIVING ROOM - McIntosh C2300, MC452, MR85, Olive 04HD, Micro Seiki DD40, Ortofon Cadenza Blue, PS Audio Power Plant Premier, Furutech Flux 50, Sonos Connect, PMC EB1i, JL Audio f113

    VINTAGE - McIntosh MA230, Tandberg 3011A tuner, Olive 04HD, JBL 4312A

  3. #13
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    11
    Post Thanks / Like

    Re: Aurender N100H and Accuphase DC 37: time delay problem

    Because every time the resolution changes, my DAC needs about 1 second to switch an internal relay: without a delay set I will miss the first second of the track.
    That's why streamers like the N100H (but also Audirvana) have such a feature.

  4. #14
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    11
    Post Thanks / Like

    Re: Aurender N100H and Accuphase DC 37: time delay problem

    I have finally purchased a new N100H, the software version is up to date and the relay problem.... is still there :-(
    But..... I must say that my former description was not accurate. Actually the delay setting has no effect, I can set no-delay or 5-sec-delay: the N100H always behave as if there's no-delay set, and the track begins immediately before the relay has switched.
    How is it possible ? I'm really discouraged....

  5. #15
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    North Central Florida
    Posts
    2,254
    Post Thanks / Like

    Re: Aurender N100H and Accuphase DC 37: time delay problem

    dado73.......Tell us how the entire digital system is setup. Are the music files on the Aurender N100H hard drive or are you using the Mac Mini hard drive as a network attached storage device? Explain how everything is connected and where the music files are located. Check your Software Upgrade in Settings to make certain you are using the latest operating system software 5.10.16. Also check in Settings>Versions to see if you have the latest Conductor application version 2.8.8 (1769).
    Dan

    STUDIO - McIntosh C1000C/P, MC2301 (2), MR88, Aurender N10, Esoteric K-01X, PurePower 2000, Furutech Flux 50, Michell Gyro SE, Never Connected PSU, SME 309, Ortofon Cadenza Black, Sonus faber Amati Anniversario

    LIVING ROOM - McIntosh C2300, MC452, MR85, Olive 04HD, Micro Seiki DD40, Ortofon Cadenza Blue, PS Audio Power Plant Premier, Furutech Flux 50, Sonos Connect, PMC EB1i, JL Audio f113

    VINTAGE - McIntosh MA230, Tandberg 3011A tuner, Olive 04HD, JBL 4312A

  6. #16
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    11
    Post Thanks / Like

    Re: Aurender N100H and Accuphase DC 37: time delay problem

    The music files are on the N100H hard drive. The N100H is connected to the DC-37 with an audiophile-grade USB cable. I have also tried to connect it with a standard USB cable. I have upgraded the N100H to the last sw version, and I have just downloaded conductor on my iPad Mini II.

  7. #17
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    North Central Florida
    Posts
    2,254
    Post Thanks / Like

    Re: Aurender N100H and Accuphase DC 37: time delay problem

    Quote Originally Posted by dado73 View Post
    The music files are on the N100H hard drive. The N100H is connected to the DC-37 with an audiophile-grade USB cable. I have also tried to connect it with a standard USB cable. I have upgraded the N100H to the last sw version, and I have just downloaded conductor on my iPad Mini II.
    dado73.......Okay, that all appears to be the standard connections. Have you gone to the Conductor app Setup>Advanced to adjust the time needed by the DAC to adjust to a new sampling rate? Mine is set at 2 seconds with a Wyred 4 Sound DAC2 and the N100H performs perfectly without chopping any part of a song's beginning.
    Dan

    STUDIO - McIntosh C1000C/P, MC2301 (2), MR88, Aurender N10, Esoteric K-01X, PurePower 2000, Furutech Flux 50, Michell Gyro SE, Never Connected PSU, SME 309, Ortofon Cadenza Black, Sonus faber Amati Anniversario

    LIVING ROOM - McIntosh C2300, MC452, MR85, Olive 04HD, Micro Seiki DD40, Ortofon Cadenza Blue, PS Audio Power Plant Premier, Furutech Flux 50, Sonos Connect, PMC EB1i, JL Audio f113

    VINTAGE - McIntosh MA230, Tandberg 3011A tuner, Olive 04HD, JBL 4312A

  8. #18
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    11
    Post Thanks / Like

    Re: Aurender N100H and Accuphase DC 37: time delay problem

    Yes I did. Whatever delay I set the Aurender behaves the same way: music starts immediately and the first second is cut away....

  9. #19
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    North Central Florida
    Posts
    2,254
    Post Thanks / Like

    Re: Aurender N100H and Accuphase DC 37: time delay problem

    dado73.......This is a real head peculiar issue. Have you tried using a different USB cable, perhaps a better quality one? Do you have another DAC you can test with?
    Dan

    STUDIO - McIntosh C1000C/P, MC2301 (2), MR88, Aurender N10, Esoteric K-01X, PurePower 2000, Furutech Flux 50, Michell Gyro SE, Never Connected PSU, SME 309, Ortofon Cadenza Black, Sonus faber Amati Anniversario

    LIVING ROOM - McIntosh C2300, MC452, MR85, Olive 04HD, Micro Seiki DD40, Ortofon Cadenza Blue, PS Audio Power Plant Premier, Furutech Flux 50, Sonos Connect, PMC EB1i, JL Audio f113

    VINTAGE - McIntosh MA230, Tandberg 3011A tuner, Olive 04HD, JBL 4312A

  10. #20
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2017
    Posts
    11
    Post Thanks / Like

    Re: Aurender N100H and Accuphase DC 37: time delay problem

    Yes I have, nothing changes with different cables. I know that the Aurender performs perfectly with other DAC, but as already explained the Mac Mini with Audirvana performs perfectly with my Accuphase DAC.

 

 
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2